Un preu que ningú hauria de pagar…

Aquest dissabte han traspassat dos membres del Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya en acte de servei i mentre feien la seva feina. Fets com aquest no haurien mai de tenir lloc i des de l’ACA volem manifestar el nostre suport a familiars i amics de les víctimes, al mateix temps que volem destacar l’excel·lent tasca que fa aquest cos de vigilants del medi públics.

L’ACA, en molts àmbits de la protecció del medi hídric, treballa de manera estreta amb el cos d’Agents Rurals i des d’aquí es vol retre homenatge a les víctimes i donar tot el suport a familiars, amics i companys del David i el Xavier.

El cap de Departament de Protecció del Medi, Xavier Vicens, manifesta que davant els tràgics successos que han comportat la mort de dos agents en acte de servei, el col•lectiu d’inspecció de l’Agència Catalana de l’Aigua vol manifestar el seu condol i solidaritat al Cos d’Agents Rurals, amb qui ens uneixen estretes relacions professionals i personals, i manifesta la voluntat de continuar col•laborant en la seva tasca comuna de defensa del medi ambient.

Per la seva banda, la cap de la Unitat de Guàrdies i Emergències, Rosa Maria Satorra, expressa en nom de la Unitat de Guàrdies i Emergències de l’ACA i de totes les persones que en formem part, vull fer arribar la nostra aflicció per la mort del David i del Xavier.

Rosa Maria Satorra assegura que no els coneixia personalment, però cert és que, en lloc d‘ells, podien haver estat qualsevol dels agents a qui sí coneixem i amb qui sí tenim contacte en el dia a dia de guàrdies.

“A mi, i segur que parlo en boca de tots els qui formem part de l’equip de guàrdies, ens va fer una punxada al cor quan varem sentir per les notícies el tràgic fet ocorregut”, afegeix Satorra. La cap de la Unitat de Guàrdies i Emergències conclou que “el primer que em va venir al cap, va ser: ¿com és possible que, en l’execució de les tasques assignades, sempre al servei del ciutadà (i remarco al servei del ciutadà perquè així ens sentim quan estem fent la nostra feina), pugui passar un fet tant lamentable?. No tinc resposta. El que si tinc és un sentiment de dolor, indignació i d’una impotència horrorosa”.

Finalment, la cap del Departament de Comunicació i Participació de l’ACA, Montse Alomà, que va estar al capdavant de l’Oficina de Comunicació del Departament d’Agricultura entre 2011-16 expressa que “encara colpits per la notícia de la mort tràgica de dos agents rurals dissabte en acte de servei, volem traslladar des de l’Agència Catalana de l’Aigua, el condol més sincer i tot el nostre suport i escalf a les famílies, amics i companys i companyes del Cos d’Agents Rurals de Catalunya. No hi ha paraules per expressar el dolor o per entendre un fet tan lamentable com la pèrdua de vides humanes en exercici de la funció de servidors públics, i menys encara en les circumstàncies en què s’han produït”.

“Aquest és un preu massa elevat, un preu que ningú hauria de pagar. En el cas dels Agents Rurals, i em consta perquè he tingut l’honor de treballar amb ells durant uns anys en el passat, poques vegades he conegut el nivell de compromís i la vocació de servei públic com el que mostren en el dia a dia de la seva feina, vetllant per la preservació del nostre patrimoni natural i del medi ambient en general”, ha afegit Alomà.

Des de l’Agència Catalana de l’Aigua volem posar en valor l’aportació i la col•laboració extremadament positiva que sempre han tingut amb nosaltres, especialment en l’àmbit de la inspecció. I també volem remarcar el seu paper essencial en la gestió del dia a dia del nostre territori, gràcies al seu coneixement expert, proper, entregat i lleial.

 

Una resposta a “Un preu que ningú hauria de pagar…

Deixa un comentari