La informació i la difusió, les millors eines

Fa uns dies varem poder conèixer una curiosa però impactant campanya d’estalvi d’aigua duta a terme per la ciutat nord-americana de Denver, la conurbació més poblada de l’estat de Colorado. Amb missatges curts però contundents, es posa de rellevància la importància d’un consum racional i eficient de l’aigua, un recurs fràgil i finit que cal preservar.

Aplicant la dita que una imatge val més que mil paraules, l’Agència Catalana de l’Aigua ha endegat diverses activitats per al Dia Mundial de l’Aigua (22 de març), amb l’objectiu de fomentar el coneixement sobre el cicle de l’aigua i de la importància d’aquest recurs per a les nostres vides i totes les activitats que duem a terme.

 

plafo_low
Cartell amb les fotografies escollides en l’edició de l’any 2016.

Es convoca a través de la xarxa social Instagram un concurs destinat a fomentar la importància de l’aigua i per conscienciar sobre la importància de fer-ne un bon ús i tenir cura d’aquest espai.

La participació a la iniciativa és molt senzilla i el concurs consisteix en la publicació de fotografies o vídeos (de com a màxim 20 segons de durada) relacionades amb el món de l’aigua amb l’etiqueta #acaWorldWaterDay2017 a la xarxa Instagram.

En aquest apartat hi haurà dues categories: per una banda totes aquelles persones físiques de 16 anys o més que no hagin estat implicades en la definició i/o preparació d’aquest concurs i, per l’altra, poden participar les escoles presentant fins a un màxim de 3 fotografies o vídeos fets per alumnes dels cicles d’ensenyament de Secundària.

Els més petits són el futur

laigua-es-vida-a-cbwEn l’edició d’enguany també s’hi podran presentar dibuixos fets per nenes i nens dels cursos de Primària que es publiquin a través dels comptes d’Instagram de les escoles que hi vulguin participar. En aquest apartat hi poden participar totes les escoles de Catalunya i presentar com a màxim 3 dibuixos que hagin estat realitzats per nens o nenes de Primària (1 per cada cicle: inicial, mitjà i superior).

Selecció dels millors treballs

Es farà una preselecció de les 50 millors propostes d’acord amb el tema del concurs, de les quals el jurat en triarà les 24 finalistes individuals (per a l’apartat de fotografia i vídeo) i 2 per a l’apartat d’escoles.

Aquesta iniciativa compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i del Departament d’Ensenyament, el patrocini d’Aigües de Barcelona i la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Facultat de Periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, així com del meteoròleg i comunicador Tomàs Molina i la il·lustradora Roser Capdevila.

Es podran presentar les propostes fins el dia 28 de febrer de 2017 a les 00:00h. No s’admetran a concurs fotografies, vídeos o dibuixos publicades a Instagram més enllà de l’hora de finalització del concurs.Consulta les bases del concurs aquí.

El Dia Mundial de l’aigua

foto-agusti-descarrega-recollint-la-pesca-entre-flamencs-concurs-aca-2016Cada 22 de març, les Nacions Unides organitzen la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància de l’accés de l’aigua per a les persones, la necessitat de disposar de sistemes de sanejament de les aigües residuals i de protegir els nostres rius.

Deixa un comentari