L’Agenda de l’aigua, el punt de trobada digital per aglutinar les activitats del món de l’aigua

Fa un any l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va crear aquesta plataforma, amb la vocació de ser una finestra per donar a conèixer activitats relacionades amb el vector aigua i destinada a totes les entitats i associacions vinculades amb aquest món.

El portal s’articula en dos eixos: l’agenda d’esdeveniments, on s’informa de les activitats que s’organitzen arreu de Catalunya vinculades amb l’aigua i el comptador de l’aigua, on pots conèixer la teva petjada hídrica.

Durant els 365 dies que ha estat activa aquesta plataforma, prop de 100 entitats (entre elles ajuntaments, associacions ambientalistes, empreses, museus i altres organismes públics) han emprat l’Agenda de l’Aigua per donar a conèixer activitats vinculades amb el món de l’aigua.

Això s’ha traduït en més de 160 activitats mostrades en aquest espai al servei de la ciutadania i les entitats, amb l’objectiu de facilitar i incentivar la conscienciació, la participació i la formació dels ecosistemes fluvials i marins.

Sin título-3

Més de 30 entitats

Durant els mesos de febrer i març de 2018 hi ha anunciades activitats dutes a terme per més de 33 entitats, empreses i administracions d’arreu de Catalunya, fet que evidencia la importància de l’Agenda de l’Aigua com una finestra sobre les activitats vinculades al cicle de l’aigua.

L’Agenda de l’aigua és un eina de comunicació que mostra la importància de la participació a la nostra societat, permetent traslladar a la ciutadania, de manera àgil, les propostes de  millora i difusió sobre aquest valor tan preuat.

La petjada hídrica

Aquest portal disposa d’una aplicació que et permet calcular quina és la teva petjada hídrica, en funció dels teus hàbits higiènics (quantes vegades et dutxes, si tanques l’aixeta mentre et rentes les dents), alimentaris (consum de carn o verdures) i domèstics (quantes vegades rentes les robes).

Sin título-2

A partir d’un qüestionari senzill i ràpid de fer, aconsegueixes saber l’aigua que utilitzes en el teu dia a dia i comparar amb quins països s’adequa.

Deixa un comentari