Aigua i cooperació, camins paral·lels

Un cas que va tenir una transcendència mediàtica va ser el de Siabatou Saneh, una dona de Ghana que va participar en la Marató de París del 2015 amb un bidó d’aigua al cap, amb l’objectiu de denunciar que dones com ella havien de caminar llargues distàncies (i durant 3 vegades al dia), amb les seves filles, per obtenir aigua potable. Una mostra que encara queda molt camí per recórrer per garantir l’aigua a tota la població mundial.

El projecte Trailwalker va començar l’any 1981 i s’ha estès fins a estar present a 11 països, concretament la Xina (a través de Hong Kong), Gran Bretanya, el Japó, Nova Zelanda, Austràlia, Bèlgica, Irlanda, França, Alemanya, l’Índia i Catalunya.

L’ACA i la Trailwalker

A l’Agència Catalana de l’Aigua hi ha professionals de tots els àmbits, als que ens mou l’aigua i ens sentim identificats amb qualsevol de les seves vessants, com l’abastament, el sanejament, la preservació del medi, entre d’altres. Quan vàrem saber, fa uns anys, que existia aquesta fantàstica iniciativa associada a l’aigua com a mitjà de solidaritat i ajut als més necessitats, vàrem començar a participar de manera activa en diverses edicions de la competició.

Equips ACA 2021
Equips ACA 2021

La pandèmia, no obstant, va estroncar l’edició de l’any passat i segurament per això encara teníem més ganes que arribés la d’aquest 2021. Volíem participar i ens feia il·lusió que les persones de la nostra organització poguessin demostrar el seu compromís amb l’aigua i amb el suport a les persones que més ho necessiten.

Per aquesta edició del 2021, celebrada el 9 d’octubre, Oxfam Intermón ha proposat una única modalitat per a participar, amb l’objectiu de caminar al voltant de 50 km entre les localitats de Girona i Sant Feliu de Guíxols, seguint el recorregut de la via verda. Potser en properes edicions es recuperaran opcions més familiars, com les de fer 10 km, o més esportives com la de fer 100 km corrents.

L’Agència ha participat enguany amb tres equips, cadascun d’ells amb quatre caminants i un equip de suport amb una o dues persones.

L’equip Carracaoxfamtrailwalker 🙂

L’equip Execucions i més 🙂

L’equip Passos d’aigua 🙂

Al llarg dels gairebé 50 quilòmetres l’organització va situar tres punts de control i avituallament on podies anar recuperant les forces que havies perdut i rebre assistència mèdica, si ho necessitaves.

Totes els participants de l’Agència han coincidit en destacar la satisfacció i l’alegria d’haver-hi pogut participar i contribuir a un acte solidari, positiu i amb tanta energia com aquest. Al final del trajecte, malgrat les ampolles, els marejos o el cansament, el record era només per tot allò que s’havia viscut i molts de nosaltres ja estàvem planejant com seria la propera edició.

Des de l’Agència estem contents d’haver pogut aportar el nostre granet de sorra en aquest gran projecte!

Leave a Reply